Kliniken i Everöd

Vår ambition är att ge snabb, professionell och högkvalitativ vård till din häst kombinerat med bra, personlig service till dig som hästägare.

Viby Horsevets erbjuder seriöst engagemang och långvarig erfarenhet och eftersträvar alltid en helhetssyn på hästen. Vi investerar kontinuerligt i den bästa tillgängliga utrustningen för att kunna optimera diagnostik och behandling av det mesta som kan drabba en häst.

Kliniken är belägen i Everöd, på Margaretehofs Islandshästcenter som är vår hyresvärd.

Kliniken är ljus och rymlig samt uppvärmd till rumstemperatur. Här finns gott om utrymme med två stora undersökningsrum, varav ett med tvångsspilta. Hältundersökningar kan utföras på olika underlag såsom asfalterad löpargång, grusplan och gräs.

Från kliniken går vi direkt in i ett stort ljust ridhus med fiberunderlag där longering och ridprov mm kan ta plats.

En stor välbelyst smedja för hovslagarna att arbeta i ligger några steg utanför kliniken. Således kan vi enkelt remittera en häst som undersökts för tex hälta till hovslagaren, och hen kan också skicka in en häst till oss då man anser att röntgen behövs för att utvärdera ett hovproblem innan vidare åtgärd.

Det finns även boxar att hyra in sin häst i om den behöver stå över dagen, tex om man har svårt att ta ledigt från jobbet och vill lämna och hämta hästen för undersökning/behandling utanför ordinarie arbetstid. Då boxarna hyrs ut av Margaretehof behöver vi arrangera detta med dem i förväg, så vänligen hör av er till oss så fixar vi det.

På kliniken finns också ett bekvämt fikarum för kunder om man vill sitta ned och vänta medan någon åtgärd utförs.

Många utredningar och ingrepp lämpar sig bäst att utföra på klinik, där man har en ren, dragfri miljö med bra ljus och flera olika underlag att utvärdera hästens rörelsemönster på. Även utrustningen lever generellt ett säkrare liv på kliniken än i bilen/stallet, och vi kan arbeta mer effektivt när ni kommer till oss. Därför är våra kostnader för röntgen, ultraljud, endoskopi, gastroskopi mm lägre om ni kan komma till kliniken jämfört med om vi kör ut till er.

På Margaretehof finns även faciliteter för rehabilitering av häst i familjen Montans regi. Se vidare på deras hemsida, www.mhof.se.

Viby Horsevets

Leg. hästveterinärer i Skåne,
Blekinge och Kronoberg.

Kontakta oss

vibyhorsevets@gmail.com

Camilla Tveit 0793 - 101 001
Marc Auerbach 0708 - 100 911

Öppetider: Vardagar 8-17
Jour alla dagar

COPYRIGHT © 2021   |   VIBY HORSEVETS AB   |   ALL RIGHTS RESERVED