Om Oss

Vår ambition är att ge snabb, professionell och högkvalitativ vård till din häst kombinerat med bra, personlig service till dig som hästägare.

Viby Horsevets erbjuder seriöst engagemang och långvarig erfarenhet och eftersträvar alltid en helhetssyn på hästen. Vi investerar kontinuerligt i den bästa tillgängliga utrustningen för att kunna optimera diagnostik och behandling av det mesta som kan drabba en häst.

Vi är just nu två hästveterinärer som jobbar på Viby Horsevets, Marc Auerbach och Camilla Tveit. Vi har tidigare arbetat med häst i Storbritannien under många år, där vi också genomgått extensiva vidareutbildningar och kurser specialiserade på sjukdomstillstånd hos häst. Båda har erhållit ett Certificate of Equine Practice från Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS). Detta är en kvalifikation som innebär omfattande studier i hästens medicin, ortopedi och reproduktion med krav på godkända teoretiska och praktiska examen samt tre artiklar om egna fallstudier. Som en kompletterande ”verktygslåda” har vi båda även undergått 2 års studier i akupunktur och kinesisk medicin med godkända examen (teori och praktik).

Lär känna oss lite bättre

Marc Auerbach

Marc studerade till veterinär i i Ghent, Belgien, och tog examen 1989. Omedelbart efter det flyttade han till Storbritannien, där han han arbetade som hästveterinär fram till slutet på 2018.

Marc var i många år veterinär på Brightwells Elite Horse Auction där han besiktigade unga försäljningshästar samt utvärderade deras röntgenbilder. Han var också Senior Veterinary Surgeon och ledde teamet av veterinärer på galoppbanan Chelmsfords Race Course, där han fortfarande har ett engagemang på deltid.

Marc är särskilt intresserad av hältor och prestationsnedsättning, hovar och sjukbeslag, kirurgi samt tandsjukdomar hos häst.

Camilla Tveit

Camilla studerade vid veterinärhögskolan i Uppsala, Sverige, och tog examen 1999. Under utbildningstiden fick hon ett Rotarystipendium och studerade ett år (inklusive häst) vid Sydney University i Australien.

Efter ett par års vikarierande i Sverige flyttade hon till Storbritannien för att arbeta och specialisera på häst och blev kvar där fram tills flytten bar hem till Sverige. Hon har även erfarenhet från veterinärarbete i Sydafrika, Italien och Frankrike.

Camilla är särskilt intresserad av hältor och prestationsnedsättning, hovar och sjukbeslag, medicinska sjukdomar och reproduktion hos häst.

Viby Horsevets

Leg. hästveterinärer i Skåne,
Blekinge och Kronoberg.

Kontakta oss

vibyhorsevets@gmail.com

Camilla Tveit 0793 - 101 001
Marc Auerbach 0708 - 100 911

Öppetider: Vardagar 8-17
Jour alla dagar

COPYRIGHT © 2021   |   VIBY HORSEVETS AB   |   ALL RIGHTS RESERVED